ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ε.Ε.Π. Τ.Ε.Ξ.Γ.Δ.Ε. (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ)
Καλώς ορίσατε στο Forum του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.
Για να αποφύγετε την προβολή διαφημίσεων κάντε κλικ στο Σύνδεση (εάν είστε μέλος) ή στο Εγγραφή (εάν είστε επισκέπτης).
Support Us
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Go down

20110609

Post 

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΘΗΝΑ 7-6-2011

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙ.
ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ.

Είναι προφανές ότι η Ανώτατη εκπαίδευση βρίσκεται στο στόχαστρο μιας χωρίς προηγούμενο επίθεσης. Με απόφασή του της 21-4-2011, το Υπουργείο Παιδείας περιέκοψε κατά 30% τις πιστώσεις-θέσεις για το έκτακτο προσωπικό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ είχαν ήδη υπογραφεί συμβάσεις όπως είναι αυτονόητο, για την εύρυθμη λειτουργία των Τ.Ε.Ι. του ακαδημαϊκού έτους 2010-2011.

Όλα αυτά συνεπάγονται συρρίκνωση του προσφερόμενου εκπαιδευτικού έργου. Αναγκαία μαθήματα δε διδάσκονται, νέα γνωστικά αντικείμενα δε θα προσφέρονται, κατευθύνσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν, στα εργαστήρια θα έχουμε συσσώρευση υπερβολικού αριθμού σπουδαστών, δημιουργώντας «λίστες αναμονής». Αυτό συνεπάγεται, αυτόματα, υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων. Η πολιτική του Υπουργείου, στο πλαίσιο του Μνημονίου και των απαιτήσεων της ΕΕ και του ΔΝΤ, οδηγεί τα Τ.Ε.Ι. στη συρρίκνωση, στην ιδιωτικοποίηση, στην παγίωση της επισφάλειας και στην υπαγωγή της έρευνας και της διδασκαλίας σε αγοραίες κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου εργάζονται 267 άνθρωποι ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό, ενώ βάσει της προαναφερθείσας Υπουργικής απόφασης μειώνονται σε 176. Το λιγότερο και λογικότερο που θα μπορούσε να γίνει είναι μια Υπουργική Απόφαση που ανακοινώνεται τον Απρίλιο του 2011, να ισχύσει για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου Γρηγόρης Γκίκας, ούτε ανασχεδιασμός του ετήσιου προγράμματος μπορεί να γίνει 2 μόλις μήνες πριν την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους, ούτε να μείνουν απλήρωτοι εργαζόμενοι για εργασία που έχουν ήδη επιτελέσει και για τη οποία έχουν υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις.

Όπως δε αναφέρει στην επιστολή του προς το Υπουργείο, οι πιστώσεις υπάρχουν και οι πληρωμή των 267 εργαζόμενων θα γίνει χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση, δε ζητά δηλαδή η διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου επιπλέον χρήματα, αλλά την άδεια από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να πληρώσει!

Ερωτάται η κ. Υπουργός

Γιατί δεν αφήνετε το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου να καλύψει τις διδακτικές ανάγκες του Ιδρύματος, για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, αφού διαθέτει αποθεματικό;
Με ποια κριτήρια έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου;
Θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα για όλους τους επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες χωρίς εξαιρέσεις;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 100
Ημερομηνία εγγραφής : 2011-06-07

http://dafl.forumgreek.com

Back to top Go down

Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum