ΦΟΡΟΥΜ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ε.Ε.Π. Τ.Ε.Ξ.Γ.Δ.Ε. (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ)
Καλώς ορίσατε στο Forum του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.
Για να αποφύγετε την προβολή διαφημίσεων κάντε κλικ στο Σύνδεση (εάν είστε μέλος) ή στο Εγγραφή (εάν είστε επισκέπτης).
Support Us
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Δελτίο τύπου Υπουργείου σχετικό με συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, ΕΕΕ

Go down

20110610

Post 

Δελτίο τύπου Υπουργείου σχετικό με συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, ΕΕΕ
Δελτίο τύπου Υπουργείου σχετικό με συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, ΕΕΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
...
Κατά τη συνάντηση δόθηκαν απαντήσεις εκ μέρους του Υπουργείου σε όλα τα ερωτήματα που κατά καιρούς έχουν θέσει οι φορείς.
Συγκεκριμένα:
Τι θα γίνει με τις εξελίξεις;
Οι εξελίξεις θα προχωρήσουν κανονικά και δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για «διάλυση», ούτε για πραγματική αδυναμία λειτουργίας των τμημάτων. Συγκεκριμένα, πρόκειται, ως προς τα ΤΕΙ, για 140 εξελίξεις επί συνόλου 240 τμημάτων ενώ για τα Πανεπιστήμια για 570 εξελίξεις σε σύνολο 256 τμημάτων. Σημειώνεται ότι μόνο για τις Ιατρικές Σχολές, οι εξελίξεις αφορούν σε 180 περιπτώσεις για έξι τμήματα. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και ήδη έχουν υπογραφεί 20 εξελίξεις που αφορούν στα ΤΕΙ, ενώ για τα Πανεπιστήμια, η ευθύνη για την προώθηση τους είναι στα χέρια των διοικήσεων.
Τι θα γίνει με τους ωρομίσθιους στα ΑΕΙ;
Από τον Μάρτιο 2010, υπάρχει εγκύκλιος του Υπουργείου που ζητά τη μείωση των ωρομισθίων κατά 30%. Τα ιδρύματα που εφάρμοσαν το νέο καθεστώς σήμερα δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Δυστυχώς, 4 ΤΕΙ δεν έλαβαν υπόψη την εν λόγω εγκύκλιο με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Επίσης, ορίστηκε το όριο των 25 μελών ΔΕΠ (για τα Πανεπιστήμια) και 15 μελών ΕΠ (για τα ΤΕΙ) ως το μέγιστο για την πρόσληψη ωρομισθίων. Η ίδια εγκύκλιος ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις τεκμηρίωσης προκειμένου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες και καλεί όλα τα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας να καταθέσουν προτάσεις με τις τεκμηριωμένες ανάγκες τους . Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 30/6/2010.


Τι θα γίνει με τους εκκρεμείς διορισμούς νέων μελών ΔΕΠ;
Εκκρεμούν 791 διορισμοί. Το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει την προώθηση 400 εξ αυτών μέσα στο 2011. Ταυτόχρονα, έχει απλοποιήσει και τυποποιήσει τη διαδικασία με συγκεκριμένες παρεμβάσεις που αφορούν την υποβολή με ηλεκτρονικό τρόπο.
Έρευνα
Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Κώστας Κοκκινοπλίτης έδωσε εκτενείς απαντήσεις και εξηγήσεις για όλα τα θέματα που τέθηκαν και που αφορούσαν χρονοδιαγράμματα και διαδικασίες αξιολόγησης για τον μεγάλο αριθμό προγραμμάτων που βρίσκονται σε διαδικασία προκήρυξης.
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 100
Ημερομηνία εγγραφής : 2011-06-07

http://dafl.forumgreek.com

Back to top Go down

Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum